facebook

Reizen naar Pilion

De makkelijkste en snelste manier om op Pilion te komen is met Ross Holidays. www.rossholidays.nl.  Zij vliegen rechtstreeks op Volos en verhuren accomodaties in verschillende dorpen op Pilion. Sinds 2016 kun je ook rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Volos vliegen met Transavia, zie www.transavia.com

Wij reizen graag met de auto via Italie. Vanaf Ancona steken we per ferry over naar Griekenland. Dit kan met Minoan Lines (www.minoan.gr) of Anek Lines (www.anek.gr).

Een ticket boeken naar Athene of Thessaloniki kan ook, en dan verder met de bus naar Volos. KTEL is de busmaatschappij die interlokale diensten verzorgt in Griekenland. Vanuit Athene en Thessaloniki gaan meerdere bussen per dag naar Volos. Kijk op www.ktelvolou.gr. voor bussen vanuit Volos naar Pilion.

Overnachtingsplekken

Er zijn veel hotels en appartementen op Pilion, vooral in de dorpen langs de kust. We noemen er hier een aantal omdat we daar zelf zulke goeie ervaringen mee hebben. In Afissos verbleven we graag in Apartments Rena www.apartments-rena.gr/index.html. Een fijne plek in Chorto is www.hortoview.com. En in Platania verhuren vrienden van ons hun Olive Store Cottage www.holidaylettings.co.uk/rentals/pelion-magnesia/347420

Informatie Pilion

www.peliontravel.com, www.aroundpelion.com, www.gotopilion.com en www.griekenland.net/vasteland/pilion zijn sites met veel informatie over bezienswaardigheden, accomodaties, transport en andere praktische tips. Er is ook een pilion.startpagina.nl.

Een Hollandse kijk op Pilion, door Wilma Hollander. Tips en suggesties voor een aangenaam verblijf in het land der centauren. Voor 10 euro te bestellen bij de webwinkel van www.pilionservices.com

www.kalanera.info is een portal met uitgebreide informatie over Kala Nera. Zo is er ook www.milina.info.

www.damouchari.info geeft informatie over het plaatsje Damouchari en omgeving. Via die website kun je een Engels/Duitstalig boekje bestellen over bloemen en kruiden op Pilion. In het boekje staan ook 12 wandelingen.

Diversen

Anavasi kaarten en de Cdrom voor wandelaars met een GPS zijn te bestellen bij www.anavasi.gr/en.

www.annahiking.nl organiseert begeleide en individuele wandelreizen in Griekenland.

www.ecotourism-greece.com is een site die zich toelegt op het promoten van eco-vriendelijk toerisme in Griekenland.

www.ecogriek.nl is een Nederlandstalige site die ecotoerisme naar Griekenland wil bevorderen. Je vindt er vele vakantiebestemmingen en themareizen, en uitgebreide informatie over de natuur, flora en fauna.

www.zagoria-griekenland.nl is een hele informatieve website over Zagoria en de mogelijkheden aldaar. Informatie over verblijf, de steden in de regio, wandelingen, tips en trips, en over de twee eilanden voor de kust.

www.gekopgriekenland.nl geeft je met veel enthousiasme alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie naar Griekenland: de beste tips, de mooiste bestemmingen en de laatste aanbiedingen.

www.tweevoeter.nl is een site over wandelen, met wandelroutes, wandelsport, alles over wandelen in binnen- en buitenland. Veel tips, nieuws en links.

www.demooisteroutes - routes door heel Nederland voor wandelaars, fietsers en kanoërs.

www.hiking-site.nl. is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. In de virtuele expositieruimte van die site staat een serie Pilionfoto's van ons: www.hiking-site.nl/virtuexpo/cp/index.php

Voor vertalingen Engels - Duits www.linguardor.com